fbpx

Geanina Timofte

Psihoterapeut

Bine te-am găsit, drag cititor! Mă aflu aici în calitate de psihoterapeut, life-coach NLP, trainer și formator acreditat CNFPA, specialist în comunicare, consilier pentru probleme de cuplu.

Cine sunt eu?

Sunt un om care-și iubește semenii, care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia. Iată de ce am ales un drum profesional prin care pot să-mi ajut semenii să-și vindece rănile, să-și depășească limitele și să-și găsească fericirea.

Sunt o femeie care a adunat în buchetul anilor, experiențe diverse: suferință, bucurie, lacrimi, zâmbete, trădare, iubire, moarte, naștere, cădere, înălțare… Întâmplările propriei mele vieți unele dramatice, altele fericite, dar întotdeauna revelatoare, oamenii speciali din viața mea – unii care m-au iubit, alții care m-au rănit, unii pe care i-am iubit, alții pe care i-am rănit – toate acestea m-au format ca om și ca terapeut.

Psihoterapeut am devenit parcurgând un traseu educațional și profesional, împletit cu un lung drum de autocunoaștere și maturizare. Călătoria spre acest punct al existenței mele nu a fost nici simplă, nici directă. Viața profesională s-a împletit cu cea personală, iar experiențele dureroase pe care le-am trăit au fost cele mai importante lecții de psihologie. Nu m-am blocat în suferință, oricât de grea părea a fi, ci am căutat s-o înțeleg. I-am căutat cauzele, modul de manifestare și calea de vindecare. M-am întrebat ,,de ce?”, dar m-am dus spre ,, cum să?”.

Sunt acum, aici, pentru a te ajuta să te vindeci de răni emoționale, să te eliberezi de limite interioare sau exterioare, pentru a-ți găsi fericirea în relații armonioase. Te asigur că nu ești singur, ai sprijinul meu, oricât de lung și greu ți-ar fi drumul. Fă primul pas!

Convingeri și valori

Eu consider că fiecare om deține toate resursele pentru a trăi fericit, în armonie cu sine și cu ceilalți.

Lipsa sentimentului de apartenență și lipsa iubirii constituie principalele motive care duc la îmbolnăvirea sufletească a omului modern.

Cred, de asemenea, că ne putem vindeca de nefericire, doar sprijinindu-ne unii pe alții, oferind și primind iubire pentru ceea ce suntem, respectându-ne și acceptându-ne vulnerabilitățile.

Nu putem fi răniți decât într-o relație, de aceea tot într-o relație ne putem vindeca.

Scopul fiecărui om este acela de a se dezvolta, de a evolua dinspre instinct spre conștiință.

Știu că nu e ușor să-ți depășești fricile, limitele și blocajele, dar am certitudinea că acest lucru este posibil, atunci când avem sprijinul necesar. Nu suntem și nu putem fi fericiți în singurătate; Viața noastră capătă sens doar împreună cu ceilalți, căci suntem parte dintr-un întreg numit omenire.

,,Când ai devenit destul de conștient, atunci toată lumea are același nume. Acest nume este IUBIRE.”

Educație

 • Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie
 • Studii post-universitare în Științele Comunicării și Limbajului
 • Școala de Psihoterapie Integrativă – Erskine
 • Formare în psihoterapie de cuplu în cadrul L” Istituto di Analisi Transazionale Integrativa – Italia
 • Certificare națională și internațională în programare neurolingvistică – NLP Practitioner și Master NLP
 • Trainer acreditat CNFPA
 • Participare la Conferințe naționale și internaționale de psihoterapie:
  • Capcanele fericirii – vulnerabilitate și autenticitate (București 2016)
  • Psihoterapia cuplului cu Elena Guarella (București 2016)
  • Pelerinajul Iubirii abordare psiho-integrativă (București 2018)
  • Psihoterapia integrativă a scenariului – studii de caz cu Richard Erskine (București 2018)
  • Depresia și terapia doliului cu Amaia Mauriz (București 2019)

Experiență

 • Psihoterapie individuală
 • Psihoterapie de cuplu
 • Psihoterapie de grup
 • Autor articole și ghiduri de psihoterapie și dezvoltare personală:
  • Am organizat și susținut seminarii și work-shopuri
  • Cum să scapi de blocajele din viața ta
  • Cum schimbi convingerile negative pentru a avea o viață de succes
  • Cele 3 surse ale puterii feminine
  • Pelerinaj psihoterapeutic
  • Oameni fericiți – Relații fericite

 

,,Într-un moment în care viața mea era la pământ, iar sufletul meu zăcea strivit pe fundul unei prăpăstii, ați fost omul care m-a readus la viață, mi-ați readus zâmbetul și dorința de a trăi și iubi din nou. A funcționat faptul că m-ați ascultat și m-ați încurajat să-mi exprim emoțiile, că ați vindecat copilul din mine, că mi-ați fost alături ori de câte ori am avut nevoie sau poate toate ,,strategiile de luptă” învățate. Toate, adunate, mi-au redat, treptat, încrederea în mine, m-au făcut să mă ridic și să merg mai departe, înțelegând că viața merită trăită.”

Lăcrămioara: 45 de ani

„Sunt una dintre acele persoane care, la un moment dat, s-a confruntat cu anumite situații complicate, pe care le consideram aproape imposibil de depășit. Singură nu reușeam, iar sfaturile prietenilor nu îmi erau de mare ajutor. Atunci am apelat la un specialist. Geanina Timofte este un psihoterapeut alături de care am găsit acel sprijin și suport emoțional de care aveam nevoie, o persoană cu înalte calități profesionale și umane, a cărei muncă a avut rezultate foarte bune în cazul meu. Vă îndemn să cereți ajutorul profesioniștilor, când sunteți în impas. Când suntem bolnavi, mergem la medic să ne trateze, de ce n-am face-o atunci când ne doare sufletul sau ne copleșesc problemele? Alături de Geanina soluțiile apar ușor și în mod natural, pentru că te face să te simți valoros, important, să simți că tu contezi.”

Mihaela Bucătaru: Age 40

,,Cu ajutorul Geaninei am reușit să am mai multă încredere în mine, să scap de multe frici și complexe, să rezolv unele blocaje apărute încă din copilărie, am învățat cum să-mi gestionez emoțiile. Geanina este un psihoterapeut care știe să te învăluie într-un fel aparte și pe cât se poate de profesional, pentru a te deschide ca o carte. Reușește să-ți mângâie sufletul, cu blândețe, să-ți arate, cu adevărat, o cale. Pe lângă faptul că este un terapeut excepțional, este și o ființă minunată! "

Andreea: 28 de ani

,,Pentru mine, Geanina este una dintre binecuvântările ascunse, în suferința prin care treceam. M-a învățat că sufletele pline de lumină sunt cele care nu-și pierd încrederea în strălucire. Mi-a conturat, în povestea mea, pașii, iar mai presus de orice, mi-a reamintit că brațele noastre sunt pregătite să primească suflete asemenea nouă, atunci când ne reamintim să îmbrățișăm darurile imperfecțiunii.”

Maria: 21 de ani

,,Căsnicia mea era pe punctul de a se destrăma din cauza certurilor nesfârșite, când am apelat la ajutor specializat. La întâlnire de grup am învățat să înțeleg diferențele dintre noi și care sunt nevoile fiecărui partener din cuplu. Am învățat să cer și să ofer, fără resentimente, fără reproșuri. Am aflat cum să-mi gestionez emoțiile și cum să reacționez față de anumite comportamente ale soțului. Acum căsnicia mea este armonioasă pentru că am învățat să fim o echipă.”

Cristina: 34 de ani

,,Nu știam ce sa aștept când am început terapia acum 9 luni, însă eram suicidal și era singura soluție pentru mine. Emoțiile mele erau atât de puternice și lipsite de autocontrol încât ma simțeam străin de mine în corpul meu. În acest timp am reușit să descopăr răni emoționale din copilărie care erau adânc îngropate în mine, am vindecat mult din ele și astăzi ma simt eu însumi și capabil sa pot face tot ce îmi doresc. Mulțumesc din suflet pentru ajutor și pentru deschiderea și sprijinul arătat!”

Călin Spanescu: 39 de ani

Descarcă gratuit ghidul digital

Află cum poți scăpa de gândurile și scenariile negative gestionându-ți emoțiile!

 

Ghidul digital e în drum spre tine. Verifică te rog emailul!

Ține-mă la curent cu următoarele evenimente.

Felicitări! Acum vei fi la curent cu următoarele evenimente.